Resa
Favorit! Spara!

Ta dig överallt mitt i ingenstans

Info /
Om du är på väg till fjällvärlden kring Dalarna eller Jämtland är sannolikheten stor att man reser via Sveg. För dig som inte bilar dig fram genom Sverige går det utmärkt att ta Inlandsbanan till Sveg. Det går även att ta sig hit med både flyg och buss från Stockholm. Det är enkelt att ta sig runt både med bil, cykel och till fots i Svegsbygden, då naturen bjuder på ett myller av skogsvägar. Från den stora korsningen vid träbjörnen i Sveg tar du dig raka spåret till bland annat Lofsdalen, Vemdalen och Funäsdalen.

Bil & buss

Bil
Ta av på E45:an eller Riksväg 84 och låt bilsemestern gå genom Sveg.

Buss
Vill du åka buss kan du som färdas i riktning Sveg till/från Mora och Östersund åka med Länstrafiken i Jämtland. Du som åker till/från Stockholm kan färdas med Härjedalingen.

Hyrbil
Har du tagit dig till Sveg med flyg, tåg eller buss och behöver en bil löser HP Bil i samarbete med Sixt det åt dig. För bokning skicka ett mail till sveg@sixt.se eller ring 0680-10968.

Taxi
Bolins Taxi är alltid i farten och tar dig snabbt och bekvämt från en del av Svegsbygden till en annan eller ännu längre om du skulle vilja det.

Flyg

Endast 4 km från centrala Sveg ligger Härjedalen Sveg Airport. Härifrån tar du dig till och från Arlanda veckans alla dagar. För biljettbokning besök Direkt flyg eller ring 0770-790 700.

Tåg

Tåg är kanske det bekvämaste sättet att ta sig till Sveg. Kliv på, luta dig tillbaka och kliv av mitt i centrala Sveg. Inlandsbanan trafikerar dagligen Mora-Sveg-Östersund med start 22 december till den 20 augusti. För information och bokning gå in på Inlandsbanan eller ring 0771-535353. Det går även att gå in på Tågbokningen och boka tåg. Här kan du boka samtliga tåg i Sverige och de har även bokning från Europa till Sverige.