Favorit! Spara!

Utbildning

Info /

Utbildning

Bäckedals Folkhögskola

Bäckedals Folkhögskola hittar du i ett naturskönt läge vid Ljusnans strand. Här kan du läsa unika kurser inom hantverk samt kurser i allmänna ämnen som ger behörighet till fortsatta studier. Folkhögskolans internat har plats för ett 50-tal studerande och i boendekostnaden igår mat alla veckans dagar – i en matsal med ljuvlig utsikt.

Bäckedals Folkhögskola erbjuder utbildningar inom bland annat: förgyllning, keramik, textil & kläder, forntida smide och metallhantverk samt hattkurs, datakurs för seniorer och mycket mer. För dig som vill nå allmän behörighet finns utbildningen ”Allmän linje – levande historia”, där du kan få allmän behörighet samtidigt som du fördjupar dig i historia.

 

Härjedalens Gymnasium

På Härjedalens gymnasium främjar man entreprenörskap och satsar därför mycket på Ung Företagsamhet i flera av programmen. Med start HT 16 finns även möjlighet att välja fotbollsprofil till samtliga program, vilket innebär fotbollsträning på skoltid två dagar i veckan. Detta kommer dessutom att finnas som tillval redan från åk 7.

Ekonomiprogrammet
En bred linje som ger stora valmöjligheter för fortsatta studier. Fokus på företagsekonomiska områden som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Du får också driva ett eget företag inom ramen för Ung Företagsamhet.

Fordons- och transportprogrammet
Program med inriktning mot reparation av personbilar och arbete med tunga fordon. Den nya inriktningen mot tunga fordon ligger helt rätt i tiden då företag skriker efter arbetskraft inom detta område.

Fotbollsprofil
Fotbollsprofil riktar sig till dig som vill utvecklas som spelare parallellt med dina övriga studier. Är du beredd att elitsatsa inom fotboll och samtidigt skaffa dig en gedigen utbildning med framtida jobbmöjligheter är det här något för dig. Fotbollsprofil är ett nystartat program med stora möjligheter. Kontakta din yrkesvägledare för mer information.

Handels- och administrationsprogrammet
Programmet för dig som är intresserad av service, handel, försäljning och marknadsföring. Möjlighet att starta eget eller driva UF-företag under gymnasietiden.

Hotell och turism
Nytt program från och med HT 16, som lägger fokus på service och bemötande och riktar sig till dig som vill jobba inom turism, hotell och konferens. Programmet har nära samarbete med hotellanläggningar i Härjedalen och erbjuder möjlighet att driva UF-företag.

Industritekniska programmet
Som en av få skolor i Sverige kan Härjedalens gymnasium erbjuda möjligheten att bli internationellt certifierad svetsare, vilket gör att du efter studierna kan arbeta som svetsare över hela världen.

Introduktionsprogrammet
Utbildningen för dig som saknar behörighet för att söka direkt till ett nationellt gymnasieprogram. Fem olika utbildningar erbjuds inom programmet: Preparandutbildning, Språkutbildning, Programinriktat individuellt val, Yrkesintroduktion och Individuellt alternativ.

Naturvetenskapsprogrammet
Bred utbildning inom naturvetenskap som ger dig möjlighet att läsa vidare till i princip vad du vill. Programmet ger dig ett vetenskapligt förhållningssätt som kan vara början på en framtid som exempelvis ingenjör, arkitekt, läkare, lärare, biolog eller veterinär.

Samhällsvetenskapsprogrammet
Ett program som ger en bred och stabil grund inför vidare studier. Du kan välja att läsa programmet med samhällsvetenskaplig och beteendevetenskaplig inriktning. Efter utbildningen är det vanligt att man läser vidare till bland annat journalist, lärare eller socionom.

Skidgymnasiet
Här kan du välja mellan längd, skidskytte och från och med HT 16 även alpint. Träningen leds av erfarna och meriterade lärare som bland annat Anna-Carin Zidek. Läs mer om Svegs skidgymnasium här.

Lärcentrum Härjedalen

 

På LärCentrum ser man kunskap och utbildning både som en naturlig väg in på arbetsmarknaden och en viktig del i individens personliga utveckling. LärCentrum Härjedalen håller till i Södra skolan i Sveg och är en mötesplats för studier och kompetensutveckling samt en drivkraft det lokala och regionala utvecklingsarbetet. Här kan du som vuxenstuderande läsa kurser och program på gymnasial nivå samt grundläggande vuxenutbildning, inom såväl praktiska som teoretiska ämnen. Du kan även läsa universitets- eller yrkeshögskolans kurser och program på distans via LärCentrum.