Upplevelser för hela familjen
Favorit! Spara!

Aktiviteter hösten 2018

Familj / Fiske / +4
+

Njut av hösten på bästa sätt. Här finns ett urval av aktiviteter du bara inte får missa under din vistelse här i Östra Härjedalen och det bästa är, det finns något för hela familjen. 

Northern Moments
I Ängersjö strax utanför Sveg ges du möjlighet att få uppleva naturen tillsammans med en flock Huskyhundar. Northern Moments erbjuder dagsturer till flerdagars arrangemang med kost och logi inkluderat. För barn och ungdomar 10 – 14 år finns lägerverksamet. Spana in hemsidan för att inspireras av ett rofyllt och annorlunda äventyr i vildmarken. Northern Moments.

Svegsbadet
Oavsett väder kan hela familjen njuta på Svegsbadet. Ett äventyrsbad med vattenrutschkana, hopptorn, relax, motionsbanor och café. Svegsbadet är ett riktigt trevligt utflyktsmål där du soliga dagar kan njuta på den härliga terassen.Paddla kanot
I Ytterhogdal kan du paddla den fina kanotleden i Hoan. Från Sörtjärn till Flor, 43 km. Upplev storslagen natur, härliga vyer och ett rikt djurliv. På Folkets hus infopoint finns möjlighet att hyra kanot samt få mer information.

Cityfiske i Sveg
I centrala Sveg är fisket enkelt. Ljusnan slingar sig förbi och bjuder på fiskerika vatten där du kan få stora gäddor, harr och härliga öringar på kroken. I juni startar ett flerårigt projekt där öring årligen ska inplanteras i Ljusnans vatten. Fiska från strandpromenaden eller hyr en båt och ta med kompisgänget eller familjen för en heldag på vattnet. Båt hyr du enkelt genom Happy Sveg och fiskekort köps enklast genom ifiske för Sveg/Herrö fiskevårdsområde. I turistinformation i Camp Sveg finns utrustning att hyra eller köpa.