Favorit! Spara!

Cityfiske

Familj / Fiske / +2
+

I och runt Sveg är fiskemöjligheterna oändliga då det finns en uppsjö av vattendrag, tjärnar och sjöar att välja emellan. Det som ibland kan vara lite svårt när man inte har lokalkännedom är att hitta dessa ställen och vart man ska åka någonstans, men med Cityfiske blir allt mycket enklare. Det är i princip bara att ta fram fiskeutrustningen, köpa ditt fiskekort och sen knalla ner till Ljusnan och sätta igång.

Cityfiske betyder också att vi satsar på fiskevård då det i juni planterades ut 500 kg öring. Det har aldrig varit så enkelt och roligt med fiske som det är nu.

Välkomna till Sveg och Cityfiske!

Dessa godingar kan du få på kroken

Öring: Öringen tillhör laxfamiljen vilket innebär att den i princip smakar likadant och har samma fina orangea färg på insidan. Öringen kan både bli en enkel och tuff match beroende på vikten.

Gädda: Gädda är en väldigt rolig fisk att få på kroken och finns i det flesta vatten. Med den kraft, fart och envishet som den har blir det inte bara tufft för gäddan utan även för dig. Ett roligare fiske för den som gillar lite fart och fläkt.

Abborre: En riktig jägare till fisk. Abborren slukar i princip allt den ser. Abborren jagar i stim så har du fått en abborre, var beredd på en till. Abborre är en underskattad matfisk som i själva verket är riktigt god att äta. Akta dig bara för alla ben.

Sik: Siken tillhör laxfamiljen och har en utbredning över hela Ljusnan. Siken liknar sillen med silvriga sidor, ljus buk och mörk rygg. Sik är en delikatess som kan stekas, kokas, gravas m.m. Sikens kött är i jämförelse med andra arter i samma släkte mer fettsnål och köttet är därför vitare.

Harr: Harren som är Härjedalens landskapsfisk är en stationär fisk som inte förflyttar sig så mycket. Så har du fått en harr, kom ihåg stället för den kommer antagligen vara kvar där tills nästa gång. Harren är en god matfisk som bör tillagas direkt efter fångst då köttet snabbt blir dåligt. Harr nappar mest på flugfiske men även på spinnare.